Galatasaray'da Younes Belhanda’nın sözleşmesi feshedildi. Peki şimdi ne olacak? Öncelikle 14’üncü madde incelendiği zaman oldukça açık şartlar olmamasına rağmen Galatasaray bu maddenin ikinci bendine dayanarak Faslı oyuncuya yol vermiş görünüyor.

O maddede aynen şöyle yazıyor;

14. Madde Bir sözleşmeyi haklı sebeple feshetme

1.Bend Bir sözleşme, herhangi bir sonuç olmaksızın her iki tarafça feshedilebilir. Tazminat ödenmesi veya spor yaptırımlarının uygulanması haklı sebebin olması durumunda.

2.Bend Karşı tarafı zora düşren bir tarafın herhangi bir kötü davranışı, sözleşmenin şartlarını feshetmek veya değiştirmek için karşı tarafa hak verecektir. Bir oyuncu veya bir kulübün sözleşmeyi haklı sebeple feshetmesi durumu ortaya çıkacaktır.

Galatasaray bu maddeyi işletirken 2017 yılında yapılan sözleşmeye eklenen “Disiplin Talimatı”na Belhanda ve o zamanki menajeri Cano’nun imzasına güveniyor. 

Galatasaray gelenek olarak transfer ettiği her oyuncuya, “altta imzası bulunan futbolcu kulübü zor durumda bırakacak, Galatasaray markasına zarar verecek her türlü davranış, saygısızlık ve olumsuz hareket ve açıklamasından sorumludur. Bu sorumluluğu gereği sözleşme fesih dahil her türlü cezai yükümlülüğü kabul eder.” mutabakatnamesini imzalatıyor.

(Fotomaç)