Galatasaray yaz boyunca Belhanda, Feghouli ve Maicon’u satmaya çalıştı... fakat sarı-kırmızılı yönetimin kapısını menajerler en fazla Ozan Kabak için çaldı. Özellikle Atletico Madrid, 2000 doğumlu genç stoper için 3-4 kez menajerler, birer kez de sportif direktörler ve başkanlar düzeyinde temas kurdu. Hatta Diego Simeone bile Fatih Terim’i aradı. Ozan’ı istedi.

tletico’nun 3 milyon Euro’dan başlayan teklifi transfer sezonu bitmeden hemen bir hafta önce 6 milyon Euro ve bir sonraki satıştan yüzde 25 paya kadar yükseldi. Hatta Başkan Mustafa Cengiz ''satsak mı acaba?'' diye düşüncelerini Terim’le bile paylaştı. Terim ise çok kesin ve netti. ''Bu transfer çılgınlığı devam ederse 3-4 sene sonra 20-25 milyon ''uro’ya satabileceğimiz bir değeri şimdiden kaybetmem'' diyerek konuyu kapattı.

Terim’in geçen sezon oynanan Malatyaspor maçında forma şansı verdiği Ozan Kabak, Süper Lig’de forma giyen 2000 doğumlu ilk oyuncu unvanına erişmişti. O maçtan sonra oyuncular ve teknik heyet özel araçlarıyla stattan ayrıldı. Florya'ya otobüsle giden tek isim ise Ozan Kabak olmuştu.

Ozan Kabak'tan sevgilerle

Kasımpaşa maçında 90 dakika sahada kalan 18 yaşındaki Ozan (66), Donk’tan (76) sonra Galatasaray’ın topla en fazla oynayan oyuncusu oldu. 43 pas attı. Yüzde 86.1 isabet sağladı. 4 uzun topundan 2’si yerini buldu. Sahanın en fazla top uzaklaştıran (11) ve Galatasaray’ın en fazla top çalan (4) ismi oldu. 20 defansif hamle yaparak sanki yıllardır alatasSaray formasını giyiyormuş gibi oynadı.

Terim de maçtan sonra, ''Benim açımdan bugün uzun yıllardır oynayan bir defans oyuncusu gibi oynadı'' sözlerini kullandı.

Kaynak: Fotospor