Romanya Ligi'nde Viitorul'da Hagi'nin akademisi tarafından yetişen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Tudor Baluta, Beşiktaş ve Galatasaray'a önerildi. Rumen basınındaki haberlere Gheorghe Hagi'nin çalıştırdığı Viitorul takımında yetişen ve Hagi'nin akademesiindeki 200'den fazla futbolcudan biri olan Tudor Baluta, 

Theargus'un haberine göre, Viitorul'un genç futbolcusu Tudor Baluta Rumen gazeteci Emanuel Rosu'ya soruldu. Rumen gazeteci, genç futbolcu hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Kendisi takım kaptanı ve ülkenin en parlak genç oyuncularından biri. Stoper de görev yapabiliyor ama Hagi şu anda defansif orta saha solürünü verdi. Hagi'nin akademesinde şau nda 200'den fazla oyuncu var. Baluta normalde stoper ama Hagi henüz yaşı genç olduğu için fiziksel oalrak hazır olduğunu düşünmedi ve bu yüzden orta sahada oynatı. Baluta çok akıllı bir futbolcu. Futbolculuk kariyeri için okula gidemedi. Ancak buna rağmen sınavlara girdi ve notları çok iyiydi." ifadelerini kullandı. 

Tudor Baluta kimdir?

Tudor Baluta 20 yaşında ve 1.91 boyunda. Hem stoper, hem de orta sahada görev yapabiliyor. Romanya'da Viitorul'da oynayan Baluta sonrasında Brighton'a 3 milyon euro'ya transfer oldu ve sonrasında tekrar Viitorul'a kiralandı. Tudor Baluta bu sezon 27 maçta 2 gol attı.