Portekiz'de Famalicao forması giyen Gustavo Assunçao ile her konuda anlaşıldı. 2000 doğumlu orta saha İstanbul’a geldi. Futbolcu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralanacak. Galatasaray’ın çok gizliği yürüttüğü transfer operasyonunda genç oyuncu 200 bin Euro’ya kiralandı. Sözleşmede 4 milyon Euro'luk opsiyon var ama zorunlu satın alma maddesi yok. Gustavo’nun maaşı ise 500 bin Euro olacak.

Piyasa değeri 7 milyon Euro

Tam ismi Gustavo Enrique Giordano Amaro Assunçao da Silva olan Brezilyalı futbolcu, ön libero ve merkez orta sahada görev yapabiliyor. Kulübüyle 2025'e kadar sözleşmesi bulunan Assunçao'nun piyasa değeri ise 7 milyon Euro olarak değerlendiriliyor.

Mendy transferinde kötü haber

Genç ve potansiyelli olan Assunçao uzun süredir takip ediliyordu. Öte yandan Galatasaray’ın her konuda anlaştığı bir başka orta saha oyuncusu Mendy'den olumsuz bir haber geldi. Nampalys Mendy'nin temsilcisi Yacine Ayad "Galatasaray ile Leicester, transferin çarşamba günü gerçekleşmesi için her şeyi denedi. Ancak zaman çok kısaydı, sağlık kontrolleri yetişmedi. Kader, yapacak bir şey de yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajansspor