Galatasaray’da takım içinde bir derbi gerginliği yok ama sarı-kırmızılı forma altında derbide oynamış isimler olan Hasan Şaş ve Ümit Davala oyuncularla derbi muhabbetleri yapıyor. Kendilerinin denedikleri totemleri anlatıyorlar, kendilerini derbilerden önce gerip, nasıl kazanamadıkları üzerinde durup, stres yapılmaması için oyunculara moral veriyorlar.

Ancak bu sohbetler sırasında belki de en dikkat çekici konuşmayı Hasan Şaş yaptı. Hasan Şaş bir kaç oyuncu ve takımın bazı antrenörlerinin katıldığı sohbette, ''kazanmayı benden çok hiç biriniz isteyemezsiniz. Ama aklıma da gelmiyor değil. Şimdi gidip yenersek, ne hocaları kalır, ne yönetimleri... bence hiç iyi olmaz'' dedi. Hasan Şaş’ın bunu espri olarak mı, gerçek fikri olarak mı söylediği pek ayırt edilemedi. 

Fatih Terim: Fenerbahçe şampiyonluk rakibimiz değil

Derbi öncesinde Fatih Terim ve teknik ekip, teknik olarak derbiyi masaya yatırmaktan çok mental olarak oyuncularını Kadıköy’e hazırlıyor… Galatasaray’da teknik ekibin üzerinde durduğu konu ise ''puan sıralamasında altımızda olan değil, üstümüzde olan takımları hedefe koyalım. Onlar bizim rakiplerimiz'' oluyor. Fenerbahçe’nin yarışın gerisinde kaldığı ama buna rağmen derbilerin futbol karnavalı olduğu üzerinde duruluyor.

Kaynak: Fotospor