Galatasaray'ın transfer gözdeleri arasında yer alan Jason Denayer'in Manchester City'den ayrılma kararı aldığı ve sarı-kırmızılılara transferi için izin istediği bildirildi.

Belçika basınında yer alan habere göre, Lyon'a transferi son anda gerçekleşmeyen ve Girona'ya da kendi isteğiyle gitmeyen Jason Denayer için sarı-kırmızılıların İngiliz yetkililerle temas halinde olduğu duyuruldu. Denayer'in Galatasaray'a transferi için sabırsızlıkla beklediği yazılırken, oyuncu için şu anda tek çıkış yolunun Türkiye olduğu bildirildi. Girona'ya kiralık gitme seçeneğinin şu anda tamamen ortadan kalktığı ve masadaki takımın sarı-kırmızılılar olduğu öne sürüldü.

KİRALIK DEĞİL, BONSERVİSİYLE

22 yaşındaki futbolcu, menajer Pep Guardiola'nın yeni sezon kadrosunda yer almazken, bonservisiyle elden çıkarılmak istendiği ve şartların oluşması halinde sarı-kırmızılıların oyuncuyu bonservisiyle alabileceği kaydedildi.

Başakşehir'in de transfer talebinde bulunduğu Denayer hakkında sarı-kırmızılıların yeni isimlerinden Fernando Reges de, "Galatasaray'a gelmeyi çok istiyor" sözleriyle yeşil ışık yakmıştı.

Şu ana kadar, Belhanda, Ndiaye, Maicon, Gomis, Mariano, Fernando transferlerine 34 milyon euro harcayan Galatasaray, Feghouli için de West Ham ile 4.5 milyon euro karşılığında el sıkışmıştı. Manchester City'nin Denayer'in bonservisine 5 milyon euro istediği iddia ediyor...

GIRONA'YA GİTMEDİ

Denayer, geçtiğimiz günlerde Manchester City'nin kendisini İspanya'daki kardeş kulüpleri olan Girona'ya zorla kiralık göndermek istediğini belirtmişti.

Açıklamasında, "City beni satmak istemiyor, kiralamak istiyor. Buna karşı değilim. Ancak Lyon benim için ideal bir yerdi. Lyon ile anlaştım, City veto etti ve Girona'ya gitmem yönünde bana baskı yaptı.Ne olacağını göreceğiz. Eğer bu durum değişmezse, Girona'ya gideceğim, ancak kalbimin istediği olmayacak. Girona La Liga'ya yeni yükselmiş, küçük bir şehir. Aradığım şey bu değil" ifadelerini kullandı.