GALATASARAY, TERİM, TRANSFER, AKHİSAR
İşte spor yazarlarından Galatasaray - Akhisarspor maçı değerlendirmesi ve Galatasaray'a yaptıkları sezon öncesi uyarılar...

2018'İN KADER ADAMI OLDU
Geçen sezonun başında Seleznyov’u arayıp Galatasaray’a getirmek isteyen Tudor başarılı olsaydı; ligin de, Türkiye Kupası’nın da, Süper Kupa’nın da kaderi farklı olabilirdi! 33’lük Seleznyov, Türk futbolunun 2018’deki kader adamı oldu adeta. (UĞUR MELEKE / HÜRRİYET)

SELEZNYOV TERİM'DE OSAYDI!
Geçen sezonun başında Gomis’e alternatif arayan Tudor, Seleznyov’u G.Saray’a getirmek istediğinde kamuoyunda reaksiyonlar olmuştu ama Ukraynalı oyuncu, sarı-kırmızılı kulübe için hiç kötü bir alternatif olmadığını ispatladı sanırım defalarca. Elbette Gomis’le Seleznyov’un kalitesini kıyaslayamayız. Gomis 3 üst kalite oyuncu. Ama dün Terim’in elinde Seleznyov olsaydı; “içine Van Persie kaçmış Gomis”e bu kadar sabretmezdi herhalde! (UĞUR MELEKE / HÜRRİYET)

ONYEKURU NEDEN GİRMEDİ?
G.Saray’ın sezon başı itibariyle bence bir numaralı sorunu Feghouli-Belhanda toplam gamsızlığı. Her ikisi de kaliteli oyuncular ama zaman zaman gerçekçilikten uzaklaşıyorlar. Kolay top kayıplarıyla arkadaşlarını zor durumda bırakıyorlar. Feghouli ve Belhanda’nın bu gerçekçilikten uzak görüntülerini izlerken şunu düşünmeden edemiyor insan: Sahi Onyekuru dün neden dakika almadı? (UĞUR MELEKE / HÜRRİYET)

HATALI KARAR VERMEM' EGOSU MU?
Rodrigues bir kez geniş alan buldu ve Dany tarafından indirildi. Çok net kırmızıydı. Ama Türk hakemliğinin gururu Cüneyt Çakır, uyarılarla VAR'a gitmesine rağmen kırmızıyı gösteremedi. Bu kararın altında acaba 'Ben Dünya hakemiyim asla hatalı karar vermem' egosu mu yatıyor? (LEVENT TÜZEMEN / SABAH)

TARAFTAR İÇİN OYNAMALIYDI
Gomis'in Galatasaray'daki günlerinin çok parlak olacağını düşünmüyorum. Oynadığı hazırlık maçlarında gönülsüzlüğü ortadaydı. Ancak dün kupa finalinde parayı bir kenara koyup 17 bin Galatasaray taraftarı için en azından oynamalıydı. (LEVENT TÜZEMEN / SABAH)

GOMIS VE MENAJERİNİN KAŞINMASI
Gomis ve menajerinin kaşınmaları, Terim ve Galatasaray'ın kupa almasını engelledi. Son penaltıları kaçırması ilahi adaleti gösteriyor. (ERMAN TOROĞLU / SABAH)

KIRMIZI KART VERMELİYDİ
Dany'nin Rodrigues'i düşürdüğü pozisyonda Dany daha hızlı olmasına rağmen rakibini yakalayamadı. Vrsajevic takım arkadaşına göre daha yavaş ve o da yakalayamazdı. Hakem iki oyuncu durumuna göre karar verdi ama futbol yorumu Vrsajevic'in Rodrigues'in yakalayamayacağı şekilde olur. Pozisyon net kırmızı kart olmalıydı. (ERMAN TOROĞLU / SABAH)

SAVUNMANIN DURUMU İYİ DEĞİL
Galatasaray savunmasının durumu hiç iyi değil. Lig için sonradan toparlanmak yeterli olur ama konu Şampiyonlar Ligi olunca toparlanmak da yetmez. Sadece Manu’nun yaptığı koşuların ortaya çıkardığı sonuçlara bakınca taraftarın endişeli olması normal. (HAKAN ÜSANL / HÜRRİYET)

İYİ OLANLAR DA VARDI
İyi olan ve iyi durumda olanlar da vardı. Rodrigues kaldığı yerden devam ediyor ve Şampiyonlar Ligi havasına şimdiden girmiş. Donk formayı vermek istemediğini, mücadelesi ve agresifliği ile gösteriyor. Nagatomo standart ve sorunsuz çalışmaya, teklemeden işini yapmaya devam ediyor. Muslera her şeye rağmen varlığı ile güven veriyor. (HAKAN ÜSANL / HÜRRİYET)

ERKEN UYARI...
1- Gomis sorunu bir şekilde çözülmeli yoksa Galatasaray düğüm olur.
2- Feghouli temposunu artırmalı yoksa Şampiyonlar Ligi çok zor olur.
3- Belhanda icraat yapmalı yoksa yolun sonu kulübe olur.
4- Savunma toparlanmalı yoksa Şampiyonlar ligi acı, lig üzücü olur.
5- Mariano dönmeli yoksa kenar hücumları ve etkinliği hayal olur.
6- Fernando eski temposuna gelmezse oyun hakimiyeti rakipte olur. (HAKAN ÜSANL / HÜRRİYET)


GALATASARAY HAZIR DEĞİL...
Geçen sezonun şampiyonu henüz hazır değil. Akhisarsporlu futbolcular Süper Kupa’yı Galatasaray’dan daha çok istedi. Bilhassa ilk yarı çok net gol pozisyonuna girdiler. Fatih Terim, kulübede çırpınıyor, kendini parçalıyor, değişen bir şey olmuyor. Performans olarak hazır olmayan oyuncular çoğunlukta. Orta sahaya bakıyorsun, takımın olmazsa olmazı Fernando ve Donk geçen sezonki performanslarının yüzde 50’sine gelememişler. Rakip istediği gibi iki pas yapıp Muslera ile karşı karşıya kalabiliyor. (OSMAN ŞENHER / MİLLİYET)


BELHANDA VE BAFETIMBI GOMIS
Takımın oyun kurucusu Belhanda kusura bakmasın, Galatasaray forması bu kadar ucuz değil. Çok yüksek ücret alıp hiçbir katkı yapmıyor. Eminim bu futbolcu için Terim’in söyleyeceği çok şey vardır ama yutuyor şu an konuşmuyor. Gomis sahada uyurgezer dolaşıyor. İki kafa topu vurdu, ikisinde de sanki rakip takımın stoperi gibiydi. Kaçırdığı penaltıya sözüm yok, penaltı kaçabilir. Ama oyun içinde hiç yok. Tek bir şut çekmeden bir santrfor nasıl maçı bitirebilir. Fransız forvet bize bunu gösterdi. Anladığım ve gördüğüm kadarıyla oyunu yaşamıyor. Demek ki gitmek istiyor. Konu paraysa yazıklar olsun. (OSMAN ŞENHER / MİLLİYET)


SAHANIN TEK YILDIZI VARDI
Sahanın tek yıldızı vardı: Nagatomo. Helal olsun bu samuraya. Gitti geldi, hücum