Ukrayna’nın doğusunda iç savaşı yaşayan Donetsk kentinde bulunan deneyimli teknik adam, bir yıl daha sözleşmesi bulunan Shakthtar Donetsk takımının başında kalıp kalmamak konusunda her geçen gün daha çok şüpheye düşüyor.

Rusya yanlılarının geçtiğimiz gün kentteki havaalanını işgal etmesi ve silahların patlamasının ardından ölümlerin yaşandığı şehirde son olarak Shakhtar kulübünün sahibi de şiddet olaylarından nasibini aldı. Lucescu’ya takımda kalması için yıllık 4.5 milyon euroluk yeni bir sözleşme teklif edeceği söylenen Rinat Ahmetov’un evinin Rusya yanlıları tarafından sarıldığı belirtildi.

Kiev Post gazetesinin haberine göre yaklaşık 2000 Rusya yanlısı silahlı güç, milyarder iş adamının ikamet ettiği evin etrafını kuşattı. Ukrayna’nın yeni hükümetine verdiği destekle bilinen Shakhtar başkanına tepki gösteren grubun, “Halk düşmanı Ahmetov” şeklinde sloganlar attıkları belirtildi. Şans eseri Ahmetov’un iş nedeniyle Kiev’de bulunduğu, aksi takdirde çok tehlikeli şeylerin yaşanabileceğine dikkat çekildi.   

Takımıyla bir yıl daha kalmayı istediğini söyleyen Mircea Lucescu, “Ancak kararımı kentteki politik ortama göre vereceğim” demişti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi bir çok Türk takımının adı Rumen hocayla anılıyor.

Milliyet