İki ezeli rakip de iki oyuncuyu kendi takımlarında görmek istedi. Cimbom çok daha önceden hem Emre ile hem de Mert Hakan ile ön protokol yapmıştı.

Emre Kılınç Galatasaray'a Mert Hakan da Fenerbahçe'ye transfer oldu

Ancak Fenerbahçe, Mert'i büyük bir transfer operasyonuyla renklerine bağlamayı başardı. Emre Kılınç ise sarı-lacivertlilerin tüm çabasına rağmen "Ben Galatasaray'a gideceğim" dedi. Sivas'ın muhteşem ikilisinin yolları İstanbul'da ayrılmıştı. Performansları merakla bekleniyordu. İkisi de takımlarına çabucak adapte oldu.

Mert Hakan sakatlandı, Emre 11'de

Ama Mert Hakan talihsizlik bir sakatlık yaşadı, sonrasında da bir türlü üzerindeki baskıyı atıp, kendini bulamadı. Emre ise doğrudan ilk 11'e yazılmıştı. Süper Lig'de 8 hafta geride kalırken Emre Kılınç çok daha büyük bir performans verdi.

Emre Kılınç daha fazla süre aldı

Galatasaray'ın oynadığı 11 resmi maçın 9'u ilk 11 olmak üzere hepsinde forma giyen Emre 888 dakika süre aldı. Mert Hakan 6 maçta 98 dakika sahada kalırken hiçbir maça ilk 11'de başlayamadı.

Emre daha aktif bir rol üstlendi

Mert Hakan skora doğrudan etki etmeyi de başaramazken, Emre 2 gol atıp, 1 de asist yaptı. Ayrıca Emre Galatasaray hücumlarının en büyük anahtarlarından biri olurken, Mert Hakan henüz takımda bir rol üstlenemedi.

Piyasa değeri de iki katı

İki oyuncunun piyasa değerleri arasında da büyük fark var. Mert Hakan'ın piyasa değeri 2.8 milyon Euro, Emre'ninki ise 5.5 milyon Euro.

(Ajansspor)