Galatasaray’da büyük değişimin ilk adımları atılıyor... Ünal Aysal’ın görevi bırakması ve akabinde seçim kararı almasıyla birlikte iki aday başkanlık yarışına girdi. Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat arasındaki mücadeleden kimin galip çıkacağı merak edilirken, özellikle Yarsuvat cephesinde kritik hamleler yapılmaya başlandı. İlk olarak, “Mayıs’a kadar” sloganıyla, hazırlık süresi isteyen başkan adaylarına yol açan ve 8 ay sonra görevi bırakacağını açıklayan Yarsuvat, ikinci hamlesiyle adeta turnayı gözünden vurdu.

Arkan, Özdemir ve Başol

Seçim sürecinde tavrı en çok merak edilen isim olan Ali Dürüst’ü ikna eden Duygun Yarsuvat, tüm futbol şubesini Dürüst’e emanet edecek. Ali Dürüst’ü Sportif A.Ş.’nin başkanlığına getirmeye hazırlanan Yarsuvat, buradaki ekibi de sağlam tutmak istiyor. Bu doğrultuda kulüpte yine üst düzey görevler almış olan Refik Arkan, Ümit Özdemir ve Mete Başol da Sportif A.Ş.’nin yönetim kadrosunu oluşturacak.

Aysal ne dediyse olmadı

Böylece tıpkı Ünal Aysal’ın ilk döneminde olduğu gibi futbol Ali Dürüst tarafından yönetilecek, onun sağ kolu Abdurrahim Albayrak da yönetici sıfatıyla Florya Metin Oktay Tesisleri’ne inecek. Albayrak’ın da futbolcularla yönetim arasında köprü kurması planlanıyor. Hatırlanacağı üzere başkan Ünal Aysal, Ali Dürüst’ü başkanlık koltuğuna oturması için çok uğraşsa da ikna edememişti. Dürüst’ün Sportif A.Ş.’nin başına geçmeyi kabul etmesi, doğal olarak Duygun Yarsuvat’ın seçilme şansını çok büyük oranda arttırdı.

Takım politikası değişecek

Şimdi asıl merak edilen ise Duygun Yarsuvat’ın seçilmesi halinde, takımla ilgili olarak nasıl bir politika izleneceği. Zira Yarsuvat, istikrardan yana olduğunu ve fahiş bir hata olmazsa yola mevcut teknik adamla devam etmek istediğini söylemişti. Ancak Dürüst’ün, Prandelli’den çok da memnun olmadığı biliniyor. Bu doğrultuda bir baskı yapıp yapmayacağını zaman gösterecek. Transfer politikası da bu doğrultuda şekillenecek. Kısacası Galatasaray’ı yine karışık bir dönem bekliyor.