Kaderin garip bir cilvesi olarak 17 Mart 2008’de yayına geçen NTV Spor, 10 yıl sonra aynı tarihte kapanacak.

NTV Spor’un son yayını, Fenerbahçe- Galatasaray maçının hemen ardından ekrana gelecek olan Yüzde 100 Futbol olacak. Kanalı, NTV Spor’un ekran yüzleri Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen kapatmış olacak. Saatler 22.30’u gösterdiğinde de NTV Spor frekansını yeni kanala devredecek.

İçinden çıktığı NTV’ye dönecek olan NTV Spor için özellikle haftasonu yayın kuşakları açılacak ancak bu konuda hala büyük bir belirsizlik söz konusu. NTV’nin yeni yönetimi yeni yapılanma hakkında açıklama yapmadı ama 2 programın yayın akışına alınması büyük ölçüde netleşti.

Bu programlar Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol‘un sunduğu Spor Servisi ile Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen’in yer aldığı Yüzde 100 Futbol. Mehmet Demirkol ve Rıdvan Dilmen’in sözleşmeleri devam ettiği için böyle bir kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başta Kırmızı Çizgi olmak üzere diğer programlarla ilgili belirsizlik ise sürüyor. CNBC-e’nin kapanması ve NTV’ye monte olmasının ardından hafta içi ekonomi programlarına ağırlık veren NTV yönetimi, spor programlarına yayın akışında yer açmakta zorlanıyor.

NTV Spor’un 80 çalışanının akıbeti de netleşmedi. Personelin bir kısmının NTV bünyesinde istisdam edileceği ama özellikle teknik servislerde tasarrufa gidilebileceği belirtiliyor.

Futbolmedya