Galatasaray'ın sezon başında Napoli takımından transfer ettiği Goran Pandev, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Pandev, "Prandelli ile aramız gayet iyi. Hem idmanlarda hem saha dışında kendisiyle sık sık konuşuyoruz. Bana çok yardımcı oldu. Takıma katıldığımda fizik olarak yeterli değildim. Ayrıca yeni çevreme ve yeni bir lige uyum sağlama konusunda da sıkıntılarım vardı.  Tüm bu zorlukları aşarken hep benimle ilgilendi" dedi.

Sezon başına göre daha iyi bir durumda olduğunu öne süren Makedon futbolcu sarı-kırmızılı ekipteki hedeflerini de anlattı. Pandev, "Galatasaray'da bu sezonu şampiyon bitirmek en büyük arzum. Türkiye'de herkes sizden bunu bekliyor. Galatasaray'a dördüncü yıldızı taktırmayı gerçekten çok istiyorum" diye konuştu.

Pandev Napoli'den ayrılarak Galatasaray'a gelme sürecini de anlattı. Deneyimli forvet şunları şöyledi: "Rafael Benitez ile hiçbir problem yaşamadım. Onunla birlikte çok maça çıktım ve hepsinde elimden gelenin en iyisini yaptım. Sonra Galatasaray'a transfer olma imkanı doğdu. Ben de hemen kabul ettim çünkü ortamımı değiştirmek istiyordum. Özellikle de yurt dışında yeni bir maceraya atılmak istiyordum". 

Inter-Napoli değerlendirmesi 

Pazar günü, daha önce formasını giydiği iki ekibin karşılaşacağını da hatırlatan Pandev bu maçla ilgili düşüncelerini de paylaştı. Inter-Napoli maçı için 31 yaşındaki futbolcu, "Çok gollü bir maç bekliyorum. İyi olanın kazanmasını umut ediyorum. İki takımdan da çok kaliteli oyuncular sahada olacak bu yüzden çekişmeli ve zevkli bir mücadele olacak. İkisi de lige istedikleri gibi başlayamadı ancak toparlanacaklarını düşünüyorum" şeklinde görüşlerini paylaştı.