Hamit, Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen eski takım arkadaşı Robben'le ilgili de çarpıcı ifadelerde bulundu. Hamit Altıntop, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar..'Galatasaray, UEFA Kupası'na da gitmeyebilirdi'

Sözlerine Galatasaray'ın performansı değerlendirerek başlayan Hamit Altıntop, "Galatasaray'ın son Porto maçıyla ilgili yorumum gayet olumlu oldu. Porto karşılaşmasında Galatasaray göze hoş gelen bir futbol oynadı. Sahada ofansif olarak üreten bir Galatasaray vardı. Şampiyonlar Ligi farklı bir platform bundan dolayı motivasyon farklı olabilir. Fakat Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçlık servüvende genel olarak iyi göremedik. Galatasaray, UEFA Kupası'na da gitmeyebilirdi" dedi. 

' Ersun Yanal, hastayı tedavi etmek için iyi bir karar'

Fenerbahçe'nin Ersun Yanal görüşmesini değerlendiren Hamit, "Ersun Yanal, Türkiye Ligi'ni biliyor. Fenerbahçe'de daha önce çalıştı ve başarılı oldu. Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'ye hemen faydalı ve etkili olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe bundan sonra çıkış yakalayacaktır. Ersun Yanal uzun vadedeli proje mi? Bunu bilemiyorum. Fakat Ersun Yanal'a uzun vadeli projelerde sabredilmedi. Ersun Yanal şu anda hastayı tedavi etmek için iyi bir karar" ifadelerini kullandı. 

'Robben transferi zor'

İsmi son günlerde Galatasaray'la anılan eski takım arkadaşı Robben'in Türkiye'ye transferini zor bulan Hamit Altıntop, "Türkiye'de liginde özellikle de son dönemde maddi manevi sıkıntılar olduğu için Robben transferini gerçekleştirmek zor olacaktır. Özellikle de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a son dönemdeki şartlardan dolayı gelemez. FFP durumundan dolayı son dönemde bu takımlarda bu yıldızları göremeyeceğiz" açıklamasında bulundu.  

'TFF'de şahıslar kendi kulüplerini temsil ediyor'

'Ülke futbolunda uzun soluklu başarının yakalanması için neler yapılmalı?' sorusuna ise Hamit, "Başarı için ülke futbolunda neler yapılmalı? Bu zor bir soru değil fakat bunun çalışması ve emeği oldukça fazla. TFF'de şahıslar kendi kulüplerini temsil ediyor. Böyle bir şey olamaz. Elazığspor'u, Gaziantespor'u, Vanspor'u kim temsil ediyor? Böyle bir sistem içerisindeyiz. Bu sistem içerisinde ne, ne kadar doğru olabilir?" cevabını verdi.

'Şampiyonluk favorisi Başakşehir'

Başakşehir, Cengiz Ünder ve Fatih Terim hakkında da konuşan Hamit Altıntop'un sözlerinden önemli satır başları şu şekilde:

"Süper Lig'in bu sezon kalitesini çok iyi bulmadım. İyi defans yapan ve az gol yiyen takımlar üst sırada. Lig lideri Başakşehir 20 golle 30 üzeri puan toplayabiliyor. Bu Türk futbolunun kalitesini gösteriyor. Başakşehir iyi futbol oyuyor fakat tempolu bir futbol oynamıyor. Başakşehir için Galatasaray maçında beraberlik bile iyi bir sonuç. Şu anda şampiyonluk favorisi Başakşehir. Başakşehir bu sezon şampiyon olamazsa hiçbir zaman olamaz"

'Cengiz için hem R. Madrid hem de Münih doğru tercih'

"Cengiz Ünder için hem Real Madrid hem de Bayern Münih iyi bir tercih olur. Ben inanıyorum ki Cengiz bu çizgisini kaybetmezse Türkiye'deki en iyi kariyeri Cengiz Ünder yapacaktır. İnşallah yanılmam. Futbolda bitirici özelliğiniz varsa fark yaratırsınız. Bu Messi için ve Ronaldo için de böyle. Bu nedenle Cengiz Ünder çok farklı bir oyuncu"

Real Madrid sözleri...

"Real Madrid kulübü son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Bu geçiş süreci. Ben, Real Madrid'in çok sıkıntılı süreç içinde olduğunu düşünmüyorum. Real Madrid gelecek haftalarda seri yakalayacaklardır"

'Terim'i özel buluyorum'

'Terim'i özel buluyorum'

"Teknik direktörler ile başarıyı paylaşıyorsunuz. Fatih Terim'i çok özel buluyorum. İster istemez coğrafyamızın getiridiği etkenler burada önemli ondan dolayı kendisini futbola veremiyor. Teknik direktörlük özelliği de zamanla kayboluyor. Jupp Heynckes bu alanda favorim. Çok babacan tavrı var. Alman ve İspanyol futboluna çok hakim"

'Kazakistan-Türkiye maçında attığım gol benim için çok ayrı'

"2008 Avrupa Şampiyonası benim için çok güzel geçmişti. Geri dönüşlerin olduğu bir turnuvaydı. 2013 yılındaki Schalke - Galatasaray maçında attığım golü ve o maçı unutamam. Doğduğum, büyüdüğüm şehirde gol atmıştım o golle de turu geçmiştik. Benim için o maç ve o gol özeldi. Türkiye - Kazakistan maçında attığım gol benim için çok ayrı. Milli forma ile o golü atmak anlatılmayacak kadar güzeldi" 

'Mourinho kuralına göre oynuyor'

"Mourinho bu oyunu kurallarıyla oynuyor. Oyun olduğunu unutmuyor. Kendi alanında istediği gibi hareket ediyor. Manevi anlamda da doğru kararları verdiği için kendisini değerli kılıyor. Futbolculuk dönemim bitti. Artık spor adamıyım. Yarın, bir gün hoca mı olurum bilmiyorum. Benim en büyük derdim; Türk vatandaşı olarak ülkemdeki insanların çalışma azmini, dürüstlüğünü, ciddiyetini, onların manevi değerini korumak ve geliştirmekte en önemlisi mutlu olmalarında fikrim var. Buna ne kadar müsaade edilir. Bunu zamanla göreceğiz. Sonuçta insan tek başına bir şey yapamaz. Ben, büyüklerimizden daha çok samimiyet, istişare ve onlardan küçük olan kardeşlerine daha fazla değer vermelerini bekliyorum"

ajansspor