Florya’nın kapısından 1999 yılında giren, 2003′te dahil edildiği Galatasaray A Takımı’nda kaptanlığa kadar yükselen Sabri Sarıoğlu, teknik direktörlüğe Roberto Mancini’nin gelişiyle birlikte gözden düşmeye başladı.

Kulislerde Mancini’nin, emektar ismi kadrosunda istemediği öne sürülürken, bu iddialar devre arası kampında yaşananların ardından ayyuka çıktı. Sabri, Ajax ile oynanan hazırlık maçında sahada olmasına rağmen kaptanlık pazubandını Melo taktı.
Dün akşam MP Antalyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında ise Manci’nin Sabri’yi istemediği bir kez daha anlaşıldı. Galatasaray’ın sembolü haline gelen Sabri 18 kişilik kadroya bile alınmadı. 

Bu sezon sonunda sözleşmesi sona erecek 29 yaşındaki futbolcu, 30 resmi maçta forma giyemezse 1 yıllık opsiyon hakkını da kullanamayacak. Böylece oyuncunun takımdaki geleceğiyle ilgili tüm insiyatif kulübün elinde olacak.

Mancini'nin takımı gençleştirme çalışmaları kapsamında Sabri Sarıoğlu'nun bu durumdan olumsuz etkileneceği belirtildi. Zira sağ bekte oynayabilen 22 yaşındaki Salih Dursun'un transferi oyuncunun geleceğini şekillendirmeye başladı bile...

HERKES GİTTİ O KALDI

2002-2003 sezonunda Ankaragücü karşılaşmasında 7 dakika forma giyerek Cim-Bom’un A Takımı’nda ilk resmi maçına çıkan Sabri, bugüne dek tam 11 teknik direktörle çalıştı. Mircea Lucescu, Eric Gerets, Fatih Terim, Frank Rijkaard, Karl Heinz Feldkamp, Michael Skibbe, Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz, Roberto Mancini, Bülent Ünder ve Cevat Güler ile sarı-kırmızılı formanın başarısı için ter döken Sabri, Aslan’ın teknik direktörsüz dönemlerinde de antrenör olarak Taffarel, Hasan Şaş ve Ümit Davala ile çalışarak, üç de antrenör eskitti.