Lucas Torreira, Sergio Oliviera, Léo Dubois ve Dries Mertens gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katarak transfer sezonunun en dikkat çekici takımlarından biri olan Galatasaray, bu kez dünyaca ünlü hücum oyuncusunun peşinde.

GALATASARAY HAZARD'IN PEŞİNDE

Real Madrid'in yollarını ayırmak istediği Eden Hazard'a talip olan Galatasaray'da hareketli anlar yaşıyor. İngiltere basını Chelsea'nin, İtalyan basını ise Milan'ın Belçikalı yıldızın transferinde geri çekildiğini duyurarak Galatasaray'ın Hazard'ı ikna etmeye çalıştığını açıkladı.

TUCHEL VETO ETTİ

Real Madrid, 2019 yılında 115 milyon euro karşılığında İngiliz devi Chelsea'den büyük umutlarla kadrosuna kattığı, ancak bir türlü istediği verimi alamadığı Eden Hazard'ı eski takımı Chelsea'ye kiralık olarak önerdi. İspanyol devinin bu önerisi İngiliz ekibinin teknik adamı Thomas Tuchel'e takıldı. Alman çalıştırıcı Eden Hazard'ın transferini veto etti.

İTALYAN DEVİ İSTEMEDİ

İtalyan basınında yer alan haberlere göre; Chelsea'den ret cevabını alan Real Madrid'in senelik 15 milyon euro kazanan 31 yaşındaki futbolcunun maaşından kurtulmak için bu kez de Hazard'ı Milan'a önerdi. Milan'a Belçikalı futbolcunun maaşının yarısını ödeme garantisini de sunan eflatun-beyazlıların teklifi, İtalyan devi tarafından da kabul görmedi.

GALATASARAY TÜM ŞARTLARI ZORLUYOR

Tüm bu gelişmelerden sonra Dries Mertens ve Lucas Torreira transferiyle taraftarlarını mest eden Galatasaray'ın Eden Hazard için devreye girdiği belirtildi.

Belçikalı yıldızın durumunu uzun süredir takip eden Erden Timur ve kurmaylarının, Real Madrid'e 31 yaşındaki futbolcunun maaşının 4.5 milyon euroluk kısmını karşılayabileceğini belirten bir teklif ilettiği ve Hazard'ın mali yükünden bir nebze de olsun kurtulmak isteyen Real Madrid'in de bu teklifi kabul etmeye yakın olduğu iddia edildi.

Ertem Şener: "Kerem Aktürkoğlu'na baktım, helal olsun dedim" Ertem Şener: "Kerem Aktürkoğlu'na baktım, helal olsun dedim"

MERTENS FAKTÖRÜ

Sarı-kırmızılı ekibin Hazard'ın transferi için Real Madrid ile pazarlıklara devam ettiği belirtilirken transferde ufak pürüzlerin kaldığı kaydedildi. Ayrıca Belçikalı yıldızın da Mertens faktörü nedeniyle Galatasaray'a transfer olmaya sıcak baktığı ifade edildi.

REKOR ÜCRETLE TRANSFER OLDU

Futbol hayatına Fransız ekibi Lille'de başlayan Eden Hazard, Chelsea'de gösterdiği performansla 115 milyon euro gibi rekor bir ücret karşılığında Real Madrid'in yolunu tuttu. İspanyol ekibinde beklentilerin altında kalan Belçikalı yıldız Real Madrid formasını 68 maçta terletirken takımına 6 gol 10 asistlik katkı sağladı.

31 yaşındaki yıldız futbolcu geçen sezon 23 maçta görev alırken 1 gol 2 asistlik performans ortaya koydu.

(Karar)