Süper Lig'de 7. haftada 17 puanla Başakşehir ve Beşiktaş ile birlikte zirveyi averajla paylaşan Galatasaray, ardından oynadığı 4 maçta sadece 3 puan alabilince lider Başakşehir'in 9 puan gerisine düşerken, puan sıralamasında da 5.'liğe geriledi.

Bu süreç ve özellikle derbide Fenerbahçe'den alınan 2-0'lık mağlubiyet teknik direktör Riekerink'in de sorgulanmasına yol açmıştı. Ve bugün sarı- kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da Bursaspor karşısında kazanıp ya kötü gidişe son verecekler ya da bir beraberlik bile sorunların büyük bir krize dönüşmesine neden olacak.

Yönetimin devre arasına kadar süre tanıdığı söylenen Riekerink, Bursaspor karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmediğini açıklamıştı. Tersi bir senaryo ile gelecek taraftar tepkisi de yönetimi radikal kararlara itebilir. Hatta kulislerde 'Riekerink'in yerine Tugay Kerimoğlu' iddiası bile dolaşıyor. Ancak bunlar madalyonun karanlık yüzü... Bursaspor galibiyeti Riekerink'in tekrar güvenoyu almasını da sağlayabilir... Her şey bugünkü maça bağlı...