Bu sözler Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden birisine ait. O isim Galatasaray Kongre üyelerinin olduğu bu toplantıda, çok ilginç iddialar ortaya attı.

Terim ve Elmas dahil kimse PSV’yi eleyeceklerine inanmadıkları için transfer yapılmadığını söyledi. Elenmeyi zaten beklediklerini o yüzden transferlerin hemen iki maç arasına ve sonrasına sıkıştırıldığı bu sayede tartışamaların odağından gözlerin başka yöne çevrilmesini sağladıklarını bunun bir taktik olduğunu iddia etti.

Terim’le beraber çalışan futbolcular ve bazı antrenörlerin de oldukça şaşkın olduklarını iddia eden o isim duyumlarını da paylaştı. Deneyimli hocayla ilgili kendisine aktarılanları kongre üyeleriyle paylaştı. Bazı sözleri tepki de aldı.

* 70 yaşına merdiven dayadı. Eskisi kadar heyecanlı ama dinamik değil.

* Oyun sistemini yenileyemiyor. Yeni nesil gelişmeleri takip etmiyor. Edemiyor.

* İdman programı çağdışı kaldı. Neredeyse 2000’lerdeki sistemle devam ediyor.

* Futbolun içine bilimi katamıyor. Yurt dışından büyük rakamlara getirilen bilimsel yeniliklerden sınırlı seviyede yararlanıyor.

* Yabancı dil bilmediği için yabancı oyunculara istediklerini anlatamıyor. Onlara içinden geçenleri iyi şekilde aktaramıyor.

* Levent Şahin ile Ümit Davala da gidince tamamen yalnız kaldı. Kendisine teknik ya da taktik anlamında destek olacak kimse kalmadı. Selçuk İnan da Necati Ateş de genel anlamda onaylayıcı “Sen daha iyi bilirsin hocam” diyen isimler.

* Oyuncu geliştirmiyor. Gençleri bir üst kademeye taşıyamıyor. Ozan Kabak tam zamanında gitmeseydi, belki şu anda 1. Lig’de herhangi bir takımda Yunus gibi diğer gençler gibi kiralık oynuyordu. 2000 jenerasyonu hayal oldu.

(Fotospor)