FUTBOL

Galatasaray grubun en iddialı takımı

Abone Ol

Spor yazarı Erman Özgür, maç öncesinde Fanatik'teki köşesinde değerlendirmelerde bulundu.

"Doğru anı bekleyerek oynamalı"

"Galatasaray'ın lig maçına nazaran işin savunma kısmını önemsemesi gereken fazla, Lazio maçında olduğu gibi top rakibindeyken daha aktif olması gerekiyor. Marsilya deplasmanı özellikle ilk maçın kazanıldığı düşünüldüğünde, grup liderliği için de önemli. Galatasaray, Göztepe maçındaki gibi kapanan takımlara karşı henüz oturmamış bir kadro ile üretkenlik konusunda zorlanmış olsa bile, Marsilya deplasmanı tarz olarak, tempo olarak, hücumda doğru anı bekleyerek oynanması en doğrusu gibi duruyor."

"Grubun en iddialı takımı"

"Ev sahibi takımların ilk yarım saatlik baskısını biraz da topu ayağında tutarak kıracak Galatasaray, maçın devamında ise alınacak riskleri daha kolay değerlendirebilir. Yani maçın kilit noktası ilk yarım saati. Yine de sonuç ne olursa olsun Galatasaray bu grubun en iddialı takımı konumunu kaybetmeyecek. Hatta en kötü senaryoda bile."

"Pozitif ayrıntı Marcao"

"Galatasaray savunmasında kesicilik konusunda olmasa da topu oyuna sokma konusunda en iyi seçenek olan Marcao'nun dönüşü de Fatih Terim için önemli. Özellikle yorgun savunmaya dinlenmiş olarak girecek Marcao, Galatasaray için deplasman maçının pozitif ayrıntısı diyebilirim."

(Fanatik)

Abone Ol