FUTBOL

Galatasaray'da kulis çalışmaları başladı

Galatasaray kulübü, son seçimini Haziran ayında gerçekleştirdi.

Abone Ol

2 yıllığına görevi devralan başkan Dursun Özbek ve yönetimi tüzük gereği Mayıs 2024'de seçim kararı almak zorunda.

Galatasaray'ın son başkanlık seçimlerinde adaylar kıl payı farkla başkan seçiliyor.

Camianın ağır toplarından İnan Kıraç, yaklaşık 4 yıldır kulübün iç işlerine karışmıyor. Dursun Özbek - Eşref Hamamcıoğlu seçimlerinde de taraf olmadı. Kıraç, önceki dönemlerde Aysal ve Özbek'e Kemerburgaz'dan Mecidiyeköy'e kadar planlanan tüm projelere onay vermemişti. Bu kez kulübün çıkarları doğrultusunda üyeleri de ikna ederek şartlı onay verdi. Deneyimli iş adamı, artık kongrelere katılıyor, katılmasa da ona yakın isimler kulüpteki idareyi kendisine deklare ediyor. Galatasaray'ın sportif ve mali açıdan başarılı olmasını isteyen İnan Kıraç, Dursun Özbek'in başarısız olması durumunda B planını şimdiden hazırladı.

BÜYÜK PLAN: CEM UZAN

Koç Holding'in eski damadı İnan Kıraç, Dursun Özbek'in başarısız olması durumunda yönetimine birkez daha şans vermeyecek.

Kıraç, 2011 yılında Belçika'dan Türkiye'ye getirip Galatasaray'a başkan yaptığı gibi Cem Uzan'ı da Fransa'dan Türkiye'ye getirip başkan yapmak istiyor. Cem Uzan'ın vizyonunun Galatasaray'la iyi bir kimya yakalayacağını düşünen İnan Kıraç, bu kez büyük oynayacak.

SEÇİMLERE KADAR DÖNMESİ BEKLENMİYOR

İş adamı Cem Uzan'ın Türkiye'ye giriş yasağı bulunuyor. Uzan'ın Türkiye kaderi 2023'deki Türkiye Genel Seçimleri'nden sonra belli olacak. 61 yaşındaki, iş adamı Türkiye'ye dönerse hayalini gerçekleştirip Galatasaray'a başkan olmak için çalışmalarda bulunacak.

(GsGazete)

Abone Ol