Günümüzde pek çok kişinin kamusal işlerini en kolay yoldan tamamlayabilmek için e devlet sistemini kullandıkları biliniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde bir törene katıldı. Törende ‘Adli Sicil Bilgi Sistemi’ tanıtımı gerçekleştirildi.

Milyonlarca kişinin kullandığı e devlet sistemi üzerinde gerçekleşen bir yenilikten söz etti. Her vatandaşın, internetin bulunduğu her ortamda usulüne uygun bir şekilde başvuru yapması halinde Adli Sicil Bilgi Sistemine giriş yapabileceği belirtildi.

Portakaldan bile daha fazla C vitamini var! İşte faydaları saymakla bitmeyen şifalı o bitki Portakaldan bile daha fazla C vitamini var! İşte faydaları saymakla bitmeyen şifalı o bitki

Adli Sicil Bilgi Sistemi Tanıtıldı!

Ankara’da düzenlenen bir törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu süreçte Adli Sicil Bilgi Sistemi’ni tanıttı. Adli sicil kayıtlarının normal şartlarda hukuka uygun bir şekilde toplanmasının ve korunmasının gelecek dönem için son derece önemli olduğunun altı çizildi. Adli sicil kaydı sistemi için şimdiye kadar yapılan pek çok çalışmadan söz edildi.

Adli sicil kaydı sistemi ile birlikte tüm adli istatistikler tutulabiliyor. Önceki dönemlerde sabıka kaydı almak ya da adli sicil sistemi hakkında işlem yapabilmek için vatandaşların uzun kuyruklarda bekledikleri biliniyordu. Bunun ardından yapılan düzenlemelerle birlikte artık vatandaşların erişimleri daha kolay hale getirilmiş oldu.

Adli İşlemler için Ankara’ya Gelmeye Gerek Kalmayacak

Adli sicil kayıtlarının sürelerinin dolması sonucunda ya da yasalarla kontrol altına alındığı zaman silindiği belirlenmişti. Pek çok kişi adi sicil kayıtlarını sildirmek için Ankara’ya gelerek hem yol yapıyor hem de uzun protokollerle uğraşıyorlardı. Ülkenin pek çok noktasında adli sicil kaydını sildirmek isteyen insanların olduğu bilinirken hem zamandan hem de paradan tasarruf ederek bulundukları illerden adli sicil kayıtlarını sildirebilecekler. Ülkenin her bölgesinde adli sicil kayıtlarının silinmesi istenebilecek. Kayıt sildirme işlemi dakikalar içerisinde tamamlanıp mesajla bilgi verilecek.