Peki, Üniversite sınavı YKS öne mi çekildi? YKS erkene mi alındı? 2020 YKS ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde.

Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan sınavın tarihi ileri bir tarihe ertelenmişti. Yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle YKS tarihinin bir kez değişebileceğinin gündeme gelmesi öğrencilerde tedirginliğe neden oldu. Milyonlarca öğrenci ise bu iddianın doğru olup olmadığını araştırıyor. Ancak ÖSYM'nin böyle bir planı bulunmuyor. 

Üniversite sınavı YKS öne mi çekildi? 

YKS'nin 25-26 Temmuz tarihine ertelenmesinden sonra sınav ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. YKS'nin tarihinin öne alınacağı iddia ediliyordu. ÖSYM tarafından sınav tarihinin tekrar değiştiği ve YKS 2020'nin erkene alındığı iddiaları doğru değil.

2020 YKS ne zaman yapılacak?
Corona virüs salgının Türkiye'ye gelmesi sonrasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) corona virüs önlemleri kapsamında 2020 Sınav Takvimi'nde değişiklik yapmıştı. 20-21 Haziran'da yapılması planlanan YKS, corona virüsü tedbirleri nedeniyle 25-26 Temmuz 2020'ye ertelenmişti.

2020 YKS konuları neler?
Corona virüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmiş sınavlar ertelenmişti. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığından yapılan resmi açıklamaya göre öğrencilerin mağdur olmaması için bu yıl sınavda farklı müfredat uygulanacak. Yeni uygulamaya göre öğrenciler 12. Sınıf derslerinin ikinci dönem konularından muaf sayılacak. Son düzenlemeye göre öğrenciler 2020 YKS Sınavında 9-10-11 ve 12.sınıfın birinci döneminden sorumlu olacaklar.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, YKS ile ilgili merak edilenleri açıklamıştı. 

Saraç, süreci şu sözlerle açıklamıştı: "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. Uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler, yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak. YKS'nin, 25-26 Temmuz'da yapılmasını karara bağladık. Bu kararı almamızdaki neden, tedbirli olmak ve öğrencilerimizin daha salim ve dingin bir zihinle hazırlanarak bu imtihana girmesidir. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacak. Üniversitelerde uzaktan eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, önlisans ve lisans üstü için geçerli. Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz"