Genç kadrosuyla ilk derbisine çıkan Galatasaray, iyi mücadele etmesine rağmen tecrübeli rakibi Beşiktaş’a deplasmanda kaybetti. Böyle maçlarda anlık yaşanan pozisyonlar sonuca yansıyor. Iki duran topla olay bambaşka olabilirdi. Duran toptan gol yiyorsunuz ve penaltı kaçırıyorsunuz. Beşiktaş deplasmanında kaybetmek çok büyük problem değil ama böyle detaylardan kaybetmek üzücü. Beşiktaş’ın beklenen baskısını olabildiğince iyi kontrol eden bir Galatasaray vardı. Beşiktaş erken gol atıp oyuna hakim olma isteğini gerçekleştiremeyince maç orta saha mücadelesine döndü. Galatasaray kaptığı topları saadece iki kere tam olarak istediği gibi kullandı, birisi zaten gol oldu. Diğeri de golden sonra Morutan’ın sağdan gittiği pozisyon. Beşiktaş’ın sol, Galatasaray’ın sağ kanadında Beşiktaş, Larin- Yedlin eşleşmesini doğru kullanurken, Galatasaray ise Morutan- Umut eşleşmesinden yararlanamadı. Morutan’ı Umut Meraş ile teke tek bırakacak hücum organizasyonları bir türlü gelmedi. Orta sahada bir oyun aklı eksikliği çok net. Görevlerini gayet iyi yapıyorlar , hatta Cica gol de attı fakat orada tam bir lider lazım. İçeri 1-0 girememek büyük avantajı kaçırmak anlamına geldi. Muslera’nın yediği özellikle ilk gol efsane isme yakışmadı.

2-1 olana kadar ikinci yarı çok sakin geçti. Kornerden gelen golü neredeyse her takım ülkemizde yiyor. Duran toplarda alan savunması diye bir şey çıktı. Geriden gelen oyuncular rahat rahat toplara vuruyorlar. Tüm takım geriye gelmenin bir anlamı olmuyor. Kalabalık olunca ayrıca herkes birbirine bırakıyor. Bu seviyede bu kadar kolay goller en çok bizim ülkemizde oluyor. Larin’in arka direğe koşacağını herkes biliyor. Zamanında Galatasaray’da Capone vardı. Arka direkte kimse önlem alamazdı. Onun gibi bir durum.

En çok gündem olan konuyu sona bıraktım. Bu penaltı konusu bir değil, iki değil. Kimin atacağı tartışmasını izlerken zaten herkesin enerjisi düşüyor. Takımın penaltıcısı Cica ise neden Giresun’da ilk penaltıyı Diagne attı? Daha bu maça gelemiyorum. Gomis 3 penaltı kaçırır, şampiyonluk maçında penaltı atar. Rize’de penaltı kaçıran Diagne, şampiyonluk haftalarında ikinci penaltıyı zorla atar. Denizli’de ilk penaltıyı Babel gol yapar, ikinciyi Akbaba atar. Şimdi de Mohammed. Bu nedir? Penaltı inat yeri değildir. Hoca penaltı kaçınca çok üzülmedi dikkat ederseniz. Hissetti olmayacağını. Penaltının gol olması veya olmaması bir şeyi değiştirmiyor ki! Herkes kafasına göre penaltı atıyor. Fatih Terim’in de orada ''hayır Cica atacak'' demesi lazım. Bunun ayıbı yok ki!