FUTBOL

"Tudor ne yaptı Galatasaray'da?"

Abone Ol

Teknik direktörlük mesleğinin ciddiyet gerektiren bir iş olduğunu söyleyen Vural, "Sergen Yalçın, Kayserispor'da başarılı gidiyor ama abartmamak lazım. Daha önce başka arkadaşlar da benzer başarıları yakaladı. Mesela İbrahim Üzülmez işte geliyor denildi. İşler iyi gidince popülerlik çıkıyor ortaya. Bu işin bir eğitimi olduğunu defalarca anlattık. Sadece futbolculuk dönemleriyle antrenörlük değerlendirilse Maradona'dan daha iyi hoca olur muydu? Biz birkaç maç başarılı giden arkadaşlarımıza böyle davranarak, onlara iyilik değil, kötülük yapmış oluruz" dedi.

"Tudor ne yaptı Galatasaray'da?"

Türk antrenörlüğü adına üzüntülü olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Daha önce çok başarılı olduğu söylenen isimler ortalarda yok. Donanım ve bilgi sahibi, eğitici antrenörler olmalı. Örnek İgor Tudor... Ne yaptı Galatasaray'da? 2 maç kazansın hemen konuşmaya başlıyoruz. Takım koşuyor, mesafesi şöyle böyle diyoruz. Herkes koşuyor. Yerli antrenörlerin takımları koşmuyor mu yani şimdi" dedi.

"Başakşehir, Beşiktaş'ın önüne geçebilir"

Kayserispor'da bir değişim yaşandığının hatırlatılması üzerine Vural, "Kayserispor ligde kalır. Beşiktaş'la ilgili sorunuza gelirsek, ben son 2 maçını canlı izledim, yorgunluk ve keyifsizlik var üstlerinde. Özellikle ikinci yarılarda bu durum ortaya çıktı. Bu hafta 2 puan kaybettiler ve arkalarında Başakşehir takımı var. Aralarında 2 puan kalmış. Böyle giderse bir bakarsınız, Başakşehir geçmiş önlerine. Futbol bu. Bu hafta içi ayrıca Avrupa maçı var. Türk futbolu adına önemli bir maç. Sonra da Antalya maçı var. Beşiktaş'ta hep aynı orta saha oyuncuları oynuyor. Quaresma olmadığında ne olduğunu gördük. Babel falan alındı ama kanat oyuncusu yok. Oğuzhan'da da bir düşüş var. Böyle olursa sıkıntı çekebilirler" açıklamasını yaptı.

"Fenerbahçe'de idari ve teknik sorun var"

Yılmaz Vural, Fenerbahçe'ye de değindi. Vural, "Son maçlarda toparlandılar. Liderin 10 puan gerisindeler. Hakikaten çocuklar mücadele ediyor, savaşıyor. Kalan 12 maç, alınacak 36 puan var. Ama Fenerbahçe kendinden beklenen oyunu koyamıyor ortaya. Hem yönetimsel hem de kulübede teknik adam anlamında söylüyorum, sıkıntıları var. İyi oynamıyorlar. Son maç 7-8 bin kişiye oynadılar. Dolayısıyla ortalığı toz-duman kaplamış vaziyette. Hiç puan kaybı yaşamadan yollarına devam ederler mi, bilinmez. Onu da hep beraber göreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Abone Ol