Malum karantina sürecinde herkes evde kalıyor, Google'da normal süreçte aratılan şeylerin aksine ilginç arama sorguları ortaya çıkıyor. Peki siz bunların hangisini arattınız?

1- Kendi saçımı nasıl keserim?

Dünya genelinde ilk kapanan dükkanların başında berber ve kuaförler geliyor. Hal böyle olunca saçları uzayan insanlar evde tıraş olmanın yollarını arıyor. İlk adres elbette Google. Siz de onlardan mısınız?

2- Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?

İnsanların eve kapanmasıyla birlikte mutfakta geçirilen süre de arttı. Anlıyoruz ki birçok kişi ekşi mayalı ekmek yapmak istiyor.

3- Evde nasıl idman yapılır?

Koronavirüsle mücadele için en önemli şeylerden bir tanesi bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Bunun yollarından bir tanesi de spor yapmak. Evde kalmak demek spor yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Görüyoruz ki bu yönde büyük bir merak var.

4- Tuvalet kağıdı teslimatı

Bazı ülkelerde tuvalet kağıdı karaborsa olmuş durumda. Bu yüzden Internet’ten sipariş vermek için büyük bir yarış. Türkiye’de ise şu ana kadar böyle bir durum yaşanmadı.

5- Çocukları nasıl oyalarım?

Özellikle bazı ebeveynler çocuklarıyla akşamdan akşama vakit geçiriyordu. Ancak olağanüstü koşullarda artık gün boyu beraberler. Bu da belli başlı zorlukları beraberinde getiriyor. Çareyi Google’da arayanların sayısı bir hayli fazla.

6- Piyasalarda durgunluk olacak mı?

Dünya genelinde ekonomilerde resesyon bekleniyor. Merkez Bankaları günü kurtarmak için para basmaya devam ediyor. İnsanlar da bu konuda bir hayli endişeli.

7- Kabin ateşi

Bir kişi veya bir grup uzun bir süre için ayrı bir yerde veya kapalı alanlarda sıkıştığında yaşanan sıkıntı verici klostrofobik sinirlilik veya huzursuzluk anlamına geliyor. Kolay bir şey değil tabii.

8- Netflix’te ne izlenir?

Eve kapanan insanların en büyük zevklerinden bir tanesi film veya dizi izlemek. Dünya genelinde büyük bir ilgi göre bu platform da Google’da en çok arananlardan.

9- Evde nasıl bira yapılır?

Bağışıklık sistemini güçlendirmese de bazı insanlar evde alkol tüketmeye devam ediyor. Bira üretimi de Google’da en çok arananlardan.