Küresel bir salgın haline gelen corona virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı nedeniyle dünyada birçok ülkede hayat durmuş durumda. Salı gecesi de, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye'deki ilk corona virüs vakası duyuruldu. Bu duyurunun ardından şüphesiz ki en çok merak konusu olan okulların durumu oldu ve öğrenciler okullar olacak mı sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Bugün, birçok ilgili bakanın katılımı ile yapılacak olan corona virüsü toplantısı Külliye'de gerçekleştirildi. Bu toplantı sonrasında yapılan açıklama ile koronavirüs nedeniyle okullar tatil mi sorusu da cevabını buldu.

OKULLAR 16 MARTTAN İTİBAREN TATİL EDİLDİ

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Burada nihai karanın yarın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki toplantıda alınacağı öğrenildi.Okulların tatil takvimiyle ilgili bütün olasılıklar büyük bir titizlik içinde masaya yatırıldı.Peki, ara tatilin öne alınması söz konusu olursa... İşte, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda, okul dışındaki eğitim sürecinin aksamaması ve hiçbir öğrencinin mağdur olmasası için "uzaktan eğitim ve telafi eğitimi" ile ilgili hazırlıklar da tüm detaylarıyla planlandı.

İşte tam bu noktada, geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan ve Türkiye'nin alanındaki en öğretmenlerinin ders anlatım videolarıyla oluşturulan dijital kütüphanesi ve yapay zeka altyapısına sahip akıllı yönlendirme sistemiyle yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'nın burada kritik bir rol üstleneceğini söyleyebiliriz.Zira bu sistem, Elazığ depremi sonrasındaki telafi eğitimi sürecinde depremzede öğrencilerin imdadına yetişmişti.

Sadece internet tabanlı bir erişim değil daha yaygın kitle iletişim araçlarıyla uzaktan eğitim planlamalarının yapıldığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüse karşı tedbirlerini karşı üç aşamalı olarak hayata geçirdi.

Okullarda bilgilendirme çalışmaları, eş zamanlı hijyen ve olası bir tatil durumunda her zaman ve her yerden erişilibilen uzaktan eğitim altyapısı…

Bakanlık, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu süreci paniğe kapılmadan sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için 444 0 632 numaralı MEBİM çağrı merkezi üzerinden de 7 gün 24 saat destek ve yönlendirme hizmeti sunuyor.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL!

Üniversitelerin ve okulların tatil edilmesi hakkındaki beklentiye yönelik ilk olarak Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk tarafından bir açıklama yapılmış ve coronavirüs tedbirleri kapsamındaki sürecin değerlendirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam edildiğini bildirilmişti. Bu noktada, büyük bir merakla beklenilen üst düzey koronavirüs toplantısı sona erdi.

OKULLAR TATİL Mİ? KORONAVİRÜS TOPLANTISI SONA ERDİ

Öğleden sonra başlayan Ankara'daki üst düzey coronavirüs zirvesinden okullar ile ilgili karar çıktı. Birçok uluslararası ve yurtiçi organizasyonun iptal edildiği günde eğitim ile ilgili verilen kararı merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı aldıkları tüm önlemleri tek tek sunumla anlattı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri de alındıktan sona nihai kararı İbrahim Kalın açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 16 Mart 2020 Pazar gününden itibaren okullar 1 hafta süre ile tatil ilan edilecek. Sonrasında ise uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam edecekler.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TATİL DURUMUNDAKİ YOL HARİTASINI SUNACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk detaylı bir sunum ile toplantıya katılırken, tatil durumunda nasıl eğitim verileceğine dair planlarını da anlatacak. Uzaktan eğitim sisteminin yürürlüğe girip girmeyeceği de değerlendirilecek.