Dolar fiyatlarının sürekli olarak yükselmesi ve dengesiz bir tavır sergilemesi, elinde doları olanları endişelendirmeye ve kafaları karıştırmaya devam ediyor. Son zamanların en çok takip edilen ve yapmış olduğu tahminlerle dikkat çeken ekonomisti Selçuk Geçer, al sat yapmak isteyen ve elinde doları olan yatırımcılar için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk Geçer önümüzdeki hafta dolar ne kadar olacak açıkladı! Yeni rakam piyasaları alt üst edecek Selçuk Geçer önümüzdeki hafta dolar ne kadar olacak açıkladı! Yeni rakam piyasaları alt üst edecek

Türkiye ekonomisinin tahmin edilenden daha kötü bir senaryo içerisinde olduğunun altını çizerken, elinde doları olup, panik olarak bir an önce bozdurmak isteyenler için dikkatli olmaları yönünde bir uyarıda bulundu.

Dolar Fiyatlarında Yeni Hedefi Açıkladı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda yeni tahminlerde bulundu. Dolar fiyatlarının 18,80 lira seviyelerine gelmesinin ardından kısa süre sonra 19 liraya çıkmasının beklendiğini açıkladı. Ardından çok geçmeden 20 liraya çıkacağını iddia ederken, geçtiğimiz Aralık ayında dolar fiyatlarının hızlı bir düşüş yaşamasının nedeni merak edilmişti.

Yeniden dolar fiyatlarının hızlı bir düşüş yaşayabileceği yönünde manipülasyonların yapıldığını belirtirken bunun gerçekleşecek bir senaryo olmadığının altını çizdi. Merkez Bankası’nın o dönem dolar fiyatlarını düşürebilmek için rezervler içerisinden 30 milyar dolara yakın bir paranın harcadığını ve bu sürecin sadece 5 ay sürdüğünü belirtti.

Dolar 30 Liraya Yükselecek!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yapmış olduğu açıklamalarda yastık altında doları olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Dolar fiyatlarının düşeceğini söyleyerek vatandaşın elindeki doları almak için oynanan bir oyun olduğunu iddia ederek, dolar bozdurmak isteyenleri uyardı. Açıklamalarında ‘Şimdilerde korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz bulunuyor. Artık bu süreçte Türkiye’nin durumu toparlaması ve işin içinden çıkması oldukça zor. Bundan sonraki dönemde dolar fiyatları hızla yükselmeye devam edecek. Yıl sonuna kadar doların 30 liraya çıkması muhtemel senaryo’ ifadelerini kullandı.