Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağı ile ilgili söyledikleri şu şekilde;

*Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.

*Dünyada hem salgının düzeyi hem de alınan tedbirler konusunda şeffaf davranan Türkiye gibi az ülke vardır. Her gün karanlık ve kirli zihniyetlerinin ürünü yayınlarla, milletimizin gönlünü karartmaya çalışan bu tür hezeyanlara, başka ülkelerde bir gün bile izin vermezler. Türkiye’de çok seslilik sıkıntı değil, demokrasinin istismarı ve bed seslerin sınırsızca açık olması vardır.

*Ülkemiz sadece corona virüsünden değil, medya ve siyaset virüslerinden de kurtulacaktır. CHP Genel Başkanı’nın dün bir televizyon kanalında, dünyadan, ülkesinden ve belediyelerinden bihaber olduğunu da ben milletimizin takdirine bırakıyorum.

*Buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum, Türkiye şartlar ne olursa olsun, her bir vatandaşının can ve mal güvenliğinin teminini ve ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır. Esnafı ve sanatkârı ayakta tutmak için her önlemi alıyoruz.